Majesteit

eddie d Korte film - 2010 - 2 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In dit korte videogedicht worden twee troonredes van koningin Beatrix, uit 1997 en 2008, naast elkaar gelegd. Door gewiekste montage wordt duidelijk dat er zoveel nieuws niet gezegd wordt.

In dit korte videogedicht worden twee troonredes van koningin Beatrix, uit 1997 en 2008, naast elkaar gelegd. Namens de regering spreekt ze op Prinsjesdag de plannen van de komende regeringsperiode uit. Door gewiekste montage wordt duidelijk dat er zoveel nieuws niet gezegd wordt: alleen het tenue van de koningin lijkt anders. De essentie? De regering hoopt, weet, streeft en beseft. En werkt vooral heel hard.

Credits

Regie eddie d
Producent(en) eddie d
Productiebedrijf eddie d
Distributie
Productieland(en)
Nederland