Madame Jeanette

Paula van der Oest Televisiedrama - 2004 - 90 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vrolijke salsafilm over het feit dat geluk in heel kleine dingen zit. Bibi en Ted leiden een gelukkig leven in de Bijlmer - totdat Ted in de gevangenis belandt en Bibi het gezin in haar eentje draaiende moet houden.

Vrolijke salsafilm over eten en muziek, over vriendschap en over het feit dat geluk in heel kleine dingen zit. Madame Jeanette speelt zich af in de Bijlmer. Hoofdpersoon is de Hindoestaanse Bibi. Ze is getrouwd met de Creoolse Ted. Ze houdt zielsveel van hem. Van zijn charmante impulsiviteit, de muziek van zijn salsaband en zijn ondeugende inventiviteit. Ted aanbidt haar als zijn vrouw en moeder van zijn kinderen en hij is haar trouw. Bibi is volledig afhankelijk van Ted, de kostwinner en beschermer van haar gezin. Totdat Ted door een stommiteit in de gevangenis belandt en Bibi wordt gedwongen het gezin te onderhouden. Ze wendt zich tot Madame Jeanette, een wijze oude vrouw, die de kaarten van haar toekomst legt. Op haar cryptische aanwijzingen begint Bibi een Surinaams cateringbedrijfje, dat ze 'Madame Jeanette' noemt. Het bedrijfje maakt haar onafhankelijk en succesvol. Maar als Ted weer vrijkomt brengt hij behalve zijn charme ook een boel problemen mee die hun liefde op de proef stellen.

Credits

Productiebedrijf
Lowland Holding BV
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Montage
Denise Janzee
Liesbeth Wieggers
Mixage
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland