Machiavelli - Muzak Corporation

Hans Keller Korte documentaire - 1976 - 33 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Muzak Corporation in New York verkoopt achtergrondmuziek aan bedrijven. Deze lift-en warenhuizenmuziek verhoogt schijnbaar prestaties en het welbevinden van werknemers. Keller gaat op onderzoek.

De Muzak Corporation in New York is succesvol in verkoop van achtergrondmuziek aan bedrijven. Deze muziek, die ook in liften en warenhuizen te horen is, verhoogt schijnbaar de arbeidsprestaties en het welbevinden van werknemers. Keller gaat op onderzoek en spreekt met de directeur, volgt een van de vertegenwoordigers bij verkoopgesprekken en gaat na hoe wel werknemers zich voelen bij de constante stroom van licht verstrooiende muziek.

Credits

Set geluid Marc de Blok
Omroep
Productieland(en)
Nederland