M. de Fontgibu en de plumpudding

Prosper de Roos Korte film - 2004 - 12 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Magisch-realistische vertelling naar de autobiografische anekdote van een Franse schrijver die drie keer in zijn leven een stuk plumpudding eet en daarbij telkens ene meneer De Fontgibu ontmoet.

Wat is het verband tussen Emile Deschamps, Monsieur de Fontgibu en plumpudding? In elk geval dat ze in deze korte film in drievoud samenkomen. De film - spelend in Noord-West Europa, begin 21e eeuw - is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de negentiende-eeuwse Franse schrijver Emile Deschamps, die slechts drie keer in zijn leven een stuk plumpudding at en daarbij telkens een zekere meneer De Fontgibu ontmoette. Hoe toevallig kan zoiets zijn?

Credits

Scenario Prosper de Roos
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ruben Schwartz
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland