Luwte

Naäma Palfrey Korte film - 2010 - 19 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Twee zussen met tegengesteld karakter moeten de boerderij van hun gestorven moeder leeghalen. De herinnering aan hun moeder brengt hen in deze moeilijke periode uiteindelijk dichter tot elkaar.


Emma komt uit Spanje over om samen met haar zus Iris het huis van hun overleden moeder te ontruimen. Door hun tegengestelde karakters en eigen manier van rouwverwerking kunnen ze elkaar niet bereiken en krijgen ze ruzie. Uiteindelijk brengt de herinnering aan hun moeder tijdens het inpakken en weggooien de twee zussen weer dichter tot elkaar.
Debuutfilm Luwte heeft weinig dialogen nodig. Terwijl de oude boerderij leger en leger wordt komt juist in wat niet gezegd wordt en in veelzeggende blikken en gebaren het verleden naar boven.

Credits

Scenario Naäma Palfrey
Producent(en) Margalit Laufer
Productiebedrijf
Pakezel Producties
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Hjorvar Rognvaldsson
Set geluid
Bartosz Sztandar
Hjorvar Rognvaldsson
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland