Luim MC1R

Tjepke Zijlstra Korte film - 2013 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film over de authenticiteit van roodharigen. Over de identiteit en schoonheid van de meest zeldzame natuurlijke haarkleur; variërend van diep rood, via brandend oranje naar fel koper.

Variërend van diep rood, via brandend oranje naar fel koper. Lichte huids- en oogkleuren, sproeten en gevoeligheid voor de zon. Puur, uniek en trots: het zijn enkele kenmerken van de red head. Sensueel, vurig, maar onbereikbaar. Kwetsbaar, mysterieus en bijzonder. Korte film die de authenticiteit en schoonheid van roodharige karakters documenteert. Bij de meest zeldzame natuurlijke haarkleur blijkt rood niet rood, maar een rijke schakering aardse tinten.

Credits

Producent(en) Tjepke Zijlstra
Productiebedrijf Luim Film