Louis van het reuzenrad

Tara Fallaux Korte documentaire - 2013 - 17 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Jeugddocumentaire over kermiskind Louis die zich samen met zijn broertje en ouders voorbereidt op een grote verandering. Na de zomervakantie gaat Louis naar een internaat, ver weg van het vertrouwde kermisleven.

Louis en zijn familie reizen tien maanden per jaar met een reuzenrad door Nederland. Op de kermis voelt Louis zich als een vis in het water. Hij verkoopt kaartjes, helpt meisjes van zijn leeftijd in en uit het karretje en dolt met zijn jongere broer. Maar het einde van Louis’ kermisleven nadert, nu hij de ‘rijdende school’ heeft doorlopen en na de zomervakantie naar de middelbare school gaat. Hiervoor moet hij naar een internaat voor kermiskinderen, ver weg van zijn familie. Samen met zijn ouders en broertje bereidt Louis zich voor op de grote stap.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland