Los

Edward Cook Korte documentaire - 2009 - 22 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op de veerboot tussen Zweden en Finland laten doorgaans introverte Scandinaviërs zich meevoeren op de golven van taxfree drank.

Welkom aan boord van de Viking Line Cruise. De zee is kalm en de overtocht van de veerboot van Stockholm naar Helsinki zal 17 uur duren. In de taxfreewinkel staan de flessen met drank al uitnodigend in de schappen te rinkelen. Een groepje jonge mensen haast zich aan boord. 'Ha, zuipen!' Snel worden de eerste glazen achterover geslagen, als het kan twee tegelijk. De Funclub gaat open, karaoke verhoogt het plezier en wie niet meer rechtop kan staan kan zich bij het dansen in de discotheek altijd nog aan een ander vasthouden. Terwijl in de hut het doordrinken wordt voorgezet en elders de eerste coma zich aandient trekt het schip onbewogen zijn spoor door de zacht wiegende ijsschotsen. Even onbewogen als de stoïcijnse bemanning die deze tijdelijk losgeslagen Scandinaviërs door het nachtelijk duister loodst. Een vervreemdende kleine wereld, door Edward Cook in strakke kaders voor ons vastgelegd.

Credits

Producent(en) Marc Thelosen
Productiebedrijf seriousFilm
Camera
Vladas Naudzius
Edward Cook
Montage
Luce van de Weg
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Productieland(en)
Nederland