Long Faces

Dries Depoorter, Douwe Dijkstra - 2018 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Op social media lijkt iedereen altijd blij en vrolijk. Dit interactieve kunstwerk laat je een fotohokje induiken, maar zet gezichtsherkenning in om ervan verzekerd te zijn dat je maar op één manier wordt vastgelegd en gepost: treurig en sip.

Deze interactieve installatie van de Belgische kunstenaar Dries Depoorter en Nederlandse filmmaker Douwe Dijkstra is de eerste vrucht van hun gezamenlijke onderzoekstraject naar de rol van de media in onze samenleving.

Long Faces bestaat uit een fotohokje waarin je foto’s van jezelf en je vrienden kunt laten maken. Naast harde euro's is jouw gelaatsuitdrukking het betaalmiddel. De genomen foto's worden onderdeel van een simultaan videowerk, dat een realtime combinatie is van de werkelijkheid uit het fotohokje en de online social media wereld. Daarmee levert het komisch of ironisch commentaar op de verschillende on- en offline werkelijkheden die in ons dagelijks leven door elkaar lopen. Ga tegen alle sociale media regels in en toon je trieste blik. Alleen dan kan je de foto laten afdrukken of onderdeel zijn van het Long Faces-social media platform op www.longfaces.club

Credits

Productieland(en)
Nederland