Lolamoviola - Wraakengel

Jaap de Vries Televisiedrama - 2000 - 37 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De 21-jarige krantenjongen Moustafa stuit op een morgen op een sleutel die in een voordeurslot is blijven steken. Hij steekt hem snel in zijn zak.

Deel uit de reeks Lolamoviola, een serie tv-drama's gemaakt door aankomende talentvolle filmmakers. De 21-jarige krantenjongen Moustafa stuit op een morgen op een sleutel die in een voordeurslot is blijven steken. Hij stopt de sleutel schielijk in zijn zak en loopt verder. Als het donker is sluipt hij het onbekende huis binnen, maar wordt overmeesterd door de bewoner Peter. Moustafa wordt vastgebonden en een nacht lang gevangen gehouden. Zijn insluiping blijkt geen toeval te zijn, maar een wraakactie voor een dramatische gebeurtenis in het verleden. En Peter heeft daar schuld aan. Gaandeweg doet de krantenjongen een ontdekking en probeert hij de rollen om te draaien. Wraakengel is het filmdebuut van kunstenaar Jaap de Vries.

Credits

Scenario Jaap de Vries
Productiebedrijf VPRO TV
Camera
Montage
Cast
Productieland(en)
Nederland