Lolamoviola - Vijf uur eerder

Frank Ketelaar Televisiedrama - 1997 - 42 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Televisiedrama geïnspireerd op een krantenbericht over een vrouw die in comateuze toestand een baby baarde. Zij bleek te zijn verkracht in het ziekenhuis waar zij werd verzorgd.

Voor zijn aflevering van de low budget-reeks televisiedrama's liet Frank Ketelaars zich inspireren door een krantenbericht over een vrouw die in comateuze toestand een baby had gebaard. Zij bleek te zijn verkracht in het ziekenhuis waar zij al jarenlang werd verzorgd. De streng-christelijke familie van de vrouw stemde niet toe in een abortus. De dader is nooit gepakt. In Vijf uur eerder is er echter wel sprake van een dader. De in de tijd teruglopende film gaat in op diens motieven.

Credits

Scenario Frank Ketelaar
Producent(en) Jeroen Beker
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Mandy Niermans
Montage
Set geluid
Kees de Groot
Gregoor van de Kamp
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland