Lolamoviola - Het paradijs

Rudolf Mestdagh Televisiedrama - 1997 - 52 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een arbeidsongeschikte man overvalt op een nacht een pompstation en trekt het kostuum van de pompbediende aan. Vervolgens plakt hij een papiertje 'kapot' op de tankautomaten.

Aflevering uit de reeks low-budget televisiedrama's van de VPRO speelt zich af in de Belgische hoofdstad. Een dertigjarige arbeidsongeschikte man overvalt op een nacht een pompstation. Hij knevelt de pompbediende, sluit hem op en trekt z'n uniform aan. Vervolgens plakt hij een papiertje 'kapot' op de tankautomaten. Zo moeten de vaak lastige klanten binnen bij de overvaller contant betalen, totdat hij genoeg geld heeft om zijn droom te kunnen verwezenlijken. De klanten komen en gaan en een vluchtpoging van de pompbediende mislukt. Gaandeweg raken de mannen aan de praat en ontdekken ze dat ze heel wat gemeen hebben.

Credits

Scenario Rik D'hiet
Producent(en) Mieke Mestdagh
Productiebedrijf
Camera
Renaat Lambeets
Montage
Marc Leonard Rees
Set geluid
Iris Pattyn
Griet van Reeth
Cast
Productieland(en)
Nederland