Lolamoviola - Coma

Paula van der Oest Televisiedrama - 1994 - 46 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Televisiedrama Paula van der Oest

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een mysterieuze veertiger ligt van top tot teen in gips verpakt in het ziekenhuis en lijdt aan geheugenverlies. Blanco, zonder taal en vooroordelen begint de man aan een nieuw leven.

Televisiefilm uit de VPRO-reeks Lolamoviola. Coma vertelt het verhaal van een mysterieuze veertiger die van top tot teen in gips verpakt in het ziekenhuis ligt. De raadselachtige pati├źnt lijdt aan geheugenverlies. Hierdoor heeft hij identiteit noch verleden. Blanco, zonder taal en vooroordelen begint de man aan een nieuw leven. Net als bij een kind dat pas leert praten, is 'mamma' het eerste woord dat over zijn lippen komt. Een behulpzame vrouw van de vrijwilligerscentrale geeft de man een met foto's ge├»llustreerd leesboek aan de hand waarvan hij zijn herinneringen kan ophalen. Langzaam komen de herinneringen naar boven drijven en ontrafelt zijn voorgeschiedenis zich. De belangrijkste rollen in deze low-budgetfilm worden vertolkt door vier acteurs van het toneelgezelschap de Trust. Gouden Kalf in 1994 voor Beste TV Drama.

Credits