Living

Frans Zwartjes Korte film - 1971 - 15 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Film van belangrijkste experimentele filmer van Nederland. Woordenloos lopen Zwartjes en zijn vrouw door een lege woonkamer. De camera draait beklemmend om hen heen, vloeiend draaiend en glijdend.

Woordenloos lopen een man in pak en een vrouw met openvallende blouse (Zwartjes en zijn vrouw) door een lege woonkamer. De gezichten bleek, hun uitdrukkingen serieus. De camera met groothoeklens draait om hen heen, vloeiend draaiend en glijdend, met een verwarrend, beklemmend gebrek aan oriƫntatie tot gevolg, versterkt door een onwerkelijke, dreinende soundscape. Een film uit de reeks Home Sweet Home. Eervolle Vermelding Staatsprijs voor de Filmkunst en in 2007 opgenomen in de Canon van de Nederlandse Film.

Credits

Productieland(en)
Nederland