Lisdoonvarna - Lourdes of Love

Hans Heijnen Lange documentaire - 1998 - 75 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Documentaire portretteert drie Ierse vrijgezellen die hun geluk beproeven op de jaarlijks terugkerende huwelijkmarkt. Een huwelijksmakelaar probeert partners te vinden voor hen.

Aan de dunbevolkte Ierse westkust is het voor veel mannen moeilijk een vrouw te vinden. Daarom kijken veel mannen uit naar september wanneer in het plaatsje Lisdoonvarna, volgens een oude traditie, elk jaar een huwelijksmarkt wordt georganiseerd. Een huwelijksmakelaar registreert de gegadigden en probeert potentiële geliefden in de plaatselijke pubs te koppelen. Daar wagen de 'zoekenden' zich aan een dansje om wellicht de partner van hun leven te vinden. Lisdoonvarna - Lourdes of Love portretteert een veeboer, een tuinman en een steenhouwer. Drie vrijgezellen die om uiteenlopende redenen de ware nog niet hebben ontmoet en hun geluk beproeven op de markt.

Credits

Scenario Hans Heijnen
Producent(en) Nellie Kamer
Productiebedrijf
Camera
Montage
Set geluid
Hugo Helmond
Paul Veld
Omroep
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant