Light as Feathers

Rosanne Pel Speelfilm - 2018 - 86 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over een vijftienjarige jongen in een door vrouwen gedomineerd huishouden op het Poolse platteland. Hij koestert gevoelens voor zijn buurmeisje, maar overschrijdt grenzen die hij niet kende. Winnaar Forum van de Regisseurs en KNF-prijs 2018.

In een weinig idyllisch Pools plattelandsdorp woont de vijftienjarige Eryk met zijn dominante moeder, grootmoeder en dementerende overgrootmoeder. Vader is niet in beeld. Terwijl Eryk door zijn moeder gebruikt wordt als het haar uitkomt, misbruikt de tiener in dit familiedrama ondertussen zijn jongere buurmeisje. Als ze zwanger blijkt, verkiezen betrokkenen het stilzwijgen. De familie van de jongen raakt nog verder ontwricht. Ondanks pogingen om het leven te herpakken, blijkt er geen ontsnappen aan de verstikkende familiedynamiek.

Credits

Scenario Rosanne Pel
Producent(en) Floor Onrust
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Cast
Eryk Walny
Klaudia Przybylska
Ewa Makula
Wanda Sobczak
Małgorzata Kropidłowska
Distributie
Still fotografie
Productieland(en)
Nederland, Polen