Life Disc

Tijmen Meijer - 2018 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Interactieve installatie rondom een generatief ecosysteem, bevolkt door een digitale levensvorm, gecreëerd door kijkers. De installatie verkent op speelse wijze ecologie en de evolutieleer. 

De LifeDisc is een digitaal ecosysteem waaraan iedere bezoeker mee kan bouwen. Je ‘eigen’ creatie begint te eten, te slapen en zich voort te planten. Zo groeit de populatie en wordt de omgeving gekoloniseerd. De installatie is een continu opbouwend systeem. Iedere bezoeker voegt een eigen creatie toe, zodat het generatieve geheel nooit hetzelfde zal zijn. Net als in een daadwerkelijk ecosysteem concurreren de soorten met elkaar. Er vindt een natuurlijke selectie plaats en zo zal er één creatie als de winnaar uitrollen.

Credits

Producent(en) Tijmen Meijer
Productiebedrijf AKV|St. Joost
Productieland(en)
Nederland