Lieve mama

Jelle de Jonge Televisiedrama - 2020 - 35 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Televisiedrama Shahine El-Hamus

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De overval op de villa van een welgesteld gezin is het begin van een nachtmerrie voor verpleegkundige Helen en de jonge Ralf. Serie gebaseerd op succesvolle thriller van Esther Verhoef.

Door een uit de hand gelopen overval komen twee werelden bij elkaar: die van verpleegkundige Helen - getrouwd met horecaondernemer Werner, drie kinderen - en van de achttienjarige Ralf, die nog bij zijn ouders woont. Ralf staat buiten op de uitkijk terwijl zijn vriend inbreekt in het huis van Helen en Werner. Een confrontatie met de overvaller leidt tot een nachtmerriescenario dat de betrokkenen dwingt hun grenzen op te zoeken. De zesdelige serie is gebaseerd op de bestseller van Esther Verhoef.

Credits

Scenario Ingrid van Berkum
Martin van Steijn
Producent(en) Annemieke van Vliet
Femke Bennink
Productiebedrijf
Fiction Valley
Uitvoerend producent(en)
Sacha Kreijnen
Camera
Production Design
Manuelle van den Heuvel
Montage
Sound Design
Jan van den Brink
Geluidsnabewerking
Jan van den Brink
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland