Lied van ballingschap

John Albert Jansen Korte documentaire - 2016 - 56 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ruim dertig jaar geleden kwam de Iraanse schrijver Nasim Khaksar als politiek vluchteling naar Nederland. In deze documentaire maakt hij de reis van toen in omgekeerde richting: tot de Iraanse grens.

De Iraanse schrijver Nasim Khaksar kwam in 1983 naar Nederland als politiek vluchteling. Hij belandde in Utrecht, waar hij ruim dertig jaar later nog steeds woont. De ingetogen film laat zien hoe hij per bus, trein en boot de reis van toen in omgekeerde richting maakt, via Turkse plaatsen als Van en Istanbul, naar de Iraanse grens. Zijn vaderland blijft onbereikbaar. Khaksar vertelt over zijn ballingschap, over hoe hij Nederland als vluchteling ervaart en hoe hij zijn ervaringen beschrijft in zijn verhalen.

Credits

Scenario John Albert Jansen
Marieke Rodenburg
Producent(en) John Albert Jansen
Productiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Omroep
Productieland(en)
Nederland