Lessons in Lightness

Lin de Mol - 2004 - 0 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drieluik waarin de verhalen niet zijn gebaseerd op narratieve conventies. De structuur is associatief en de sfeer speels, zoals in een droom, waarin alles mogelijk is.

De verhalen in dit drieluik zijn niet gebaseerd op narratieve conventies. De structuur is associatief en de sfeer speels, zoals in een droom, waarin alles mogelijk is. Loodst de schaduw van een krijsende meeuw het meisje naar een jongen, of naar haar vrijheid? Is een grasspriet langer dan een steenworp, of de vlucht van een vliegtuig? Hoe ver is dan iemand die in je gedachten is? Is een luchtsprong pijn, extase, een hoogtepunt of een verdwijning? De handelingen in Lessons in Lightness monden uit in een magische gebeurtenis waarin personages en omgeving voor één moment verbonden worden.

Credits