Les diseurs de vérité

Karim Traïdia Speelfilm - 2000 - 75 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Franstalig politiek drama belicht van twee kanten het levensbedreigende bestaan van een dissident in Algerije: binnen het totalitaire regime of als asielzoeker in Nederland.

Franstalig politiek drama over het levensbedreigende bestaan van een dissident in Algerije. De satirische columns van de journalist Sahafi zijn aanleiding voor een aantal aanslagen op zijn leven. Als Spreker van de Waarheid weigert hij zich te conformeren aan de politieke intimidaties van de Islamitische Jihad. Op het moment dat er in een steegje twee pistolen op zijn hoofd worden gericht, wordt de tijd in de film stilgezet om afwisselend een beeld te scheppen van de twee werelden waarin Sahafi mogelijk geleefd zou hebben. Enerzijds het bedreigde bestaan in zijn vaderland als journalist, waar het totalitair regime intellectuelen, journalisten en artiesten monddood probeert te maken. Anderzijds een leven als asielzoeker in Nederland, waar hij wordt geconfronteerd met de gevoelloze ondervraging van de ambtenaren en het eindeloze wachten op de beslissing over zijn aanvraag.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Camera
Production Design
Anne Winterink
Jany Temime
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland