Lena

Christophe Van Rompaey Speelfilm - 2012 - 119 min.
Seks
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Geluid Alek Goosse

Beste Mannelijke Bijrol Niels Gomperts

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Drama over de zeventienjarige, onzekere Lena die, tot haar stomme verbazing, verkering krijgt met de populaire Daan. Eindelijk krijgt haar leven een positieve wending.

Lena (17) is een verlegen meisje dat hunkert naar liefde. Onaantrekkelijk als ze zich voelt, trekt ze vooral jongens aan die seks willen. Eigenlijk is ze het gelukkigst wanneer ze aan linedance doet. Dansend vergeet ze even de wereld om zich heen. Dan komt ze de populaire Daan tegen. Een lieve jongen waar alleen knappe meiden van mogen dromen. Daan schaamt zich ook niet voor Lena en het kan hem niets schelen wat anderen van haar denken. Als hij Lena voorstelt om bij hem en zijn vader in te trekken, stemt ze maar al te graag in. Ze laat de benauwde wereld met haar veeleisende, afkeurende moeder achter om een nieuwe familie te creëren. Wanneer ze er echter achter komt dat Daan niet altijd de waarheid spreekt, komt er een wilskracht in haar naar boven waarvan ze zelf niet wist dat ze die bezat. Kost wat kost wil ze haar paradijs behouden.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Dries Phlypo
Jean Claude Van Rijcheghem
Ineke Smits
Marina Blok
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Harry Wiessenhaan
Rick Wiessenhaan
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland