Lege maag

Hans Breetveld Speelfilm - 2009 - 88 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Als videoverslag gefilmde speelfilm waarin een journalist een ingrijpende vastenkuur begint in een spiritueel centrum. Onder het motto 'alles loslaten' verliezen de personages langzaam elke grip op de realiteit.

Nieuwe montage van als videodagboek gefilmde speelfilm waarin een journalist een ingrijpende vastenkuur begint in een spiritueel centrum aan zee. Op het moment dat zijn persoonlijk leven totaal op zijn kop staat, besluit David Keller drie weken te gaan vasten onder leiding van de Australische goeroe Lucy die zich met haar cursisten heeft teruggetrokken in de Temple of Trust. Maar daar blijft het niet bij. Klysma's, koudwaterbegietingen, leverpakkingen en vierhandenmassages en rust moeten de licht verwarde bezoekers terugbrengen bij hun ware zelf. Al snel blijkt dat David, door wiens handcamera het verhaal wordt verteld, een onverbiddelijke intrigant is die al lang professionele hulp had moeten zoeken. Geschreven en geregisseerd door Hans Breetveld en met hoofdrollen voor Frederique Huydts en Breetveld zelf, ontpopt Lege maag zich als een sardonisch commentaar op de spiritualiteitsindustrie. Onder het motto 'alles loslaten' verliezen de personages langzaam elke grip op de realiteit.

Credits

Productiebedrijf
Kaap Holland Film B.V.
Breetveld-Kerkman Films
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Ronald Kerkman
Production Design
Wilma van Lieshout
Clasina Genee
Doro Dekker
Montage
Ronald Kerkman
Michiel Reichwein
Sound Design
Ruud Bot
Geluidsnabewerking
Set geluid
Berry Keizer
Visual Effects
Yoran ter Brink
Muziek
Cast
Website
Productieland(en)
Nederland