Lastpak

Frans van de Staak Speelfilm - 2001 - 72 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Komische speelfilm over een acteur die ook in het dagelijkse leven voortdurend acteert. Een buurvrouw en haar dochtertje blijken al snel een publiek voor de acteur.

Komische speelfilm over een acteur die ook in het dagelijkse leven voortdurend acteert. Zijn vrouw kan zijn nabijheid niet langer verdragen en verbreekt hun relatie. De man gaat op reis en belandt in een bouwvallig huisje op het platteland. Zijn buurvrouw en diens dochtertje blijken al snel een nieuw publiek voor de acteur. In het schuurtje van het huis voert hij twee miniatuurtoneelstukjes op met behulp van wasknijpers, pollepels en theedoeken. De voorstellinkjes werken aanstekelijk op de twee toeschouwers, die eveneens het miniatuurpodium beklimmen. Zo houden de drie elkaar bezig met schijnbaar onbeduidende en dwaze optredens. Toch blijken die voor elk van hen een noodzaak te zijn. Lastpak is Frans van der Staaks persoonlijke zoektocht naar de mogelijkheden van de filmkunst.

Credits

Camera
Production Design
Stan Lutz
Montage
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland