Langs de Kapellekensbaan

André Schreuders Lange documentaire - 2016 - 96 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Louis Paul Boons roman De Kapellekensbaan vormt de aanleiding voor deze documentaire waarin een bijzonder gesprek wordt gevoerd tussen Boontje en André Schreuders.

Louis Paul Boons roman De Kapellekensbaan vormt de aanleiding voor een filmische reis naar de werkelijke Kapellekensbaan, een verbindingsweg tussen het Belgische Aalst en Erembodegem. Langs de weg staan enkele huizen, twee vervallen fabrieken en stukken onbruikbaar moerasland. De documentaire is een gesprek tussen de schrijver Boontje en de filmmaker die het boek waarin hij zich thuis voelt terug wil vinden in de werkelijkheid. De woorden en beelden van de filmmaker gaan in dialoog met Boontje die ‘spreekt’ via fragmenten uit zijn boek.

Credits

Producent(en) Marc Thelosen
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Distributie
Voice-over
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland