Landschappen waar niemand van weet (II)

Melle van Essen, NSC, Riekje Ziengs Korte documentaire - 2007 - 50 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Documentaire Melle van Essen, NSCRiekje Ziengs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Elke kunstenaar bekijkt zijn omgeving op eigen wijze, haalt er inspiratie uit. Drie kunstenaars met diverse disciplines uit verschillende werelddelen vertellen over hun kunst en manier van kijken.

Elke kunstenaar bekijkt zijn omgeving anders, haalt er inspiratie uit. Een schilder, een fotograaf en een grafisch kunstenaar uit verschillende werelddelen vertellen over hun kunst en manier van kijken. Intrigerende cameravoering en montage vangen de wereld van de betreffende kunstenaar. De Amsterdamse schilder Frans Walon zit afwisselend op de Wallen hoeren en toeristen te schetsen of te tekenen in zijn boordevolle huis. Overal staan zijn werken. 'Sommige mensen kunnen goed tekenen, maar d'r zit geen ziel in. Die gaan niet ver genoeg.' In Mexico werkt grafisch kunstenaar Jan Hendrix. Hij trekt de natuur in met zijn camera. 'Elk landschap heeft een zekere factor van interventie van de mens.' Uit al die beelden haalt hij een onderdeel om te bewerken. Malick Sidibé maakt in Mali fotoportretten. Hij gelooft in schoonheid. Kijkt naar de mooiste kant van de geportretteerde en geeft ze iets in handen. Radio's, of aktetassen bijvoorbeeld. Sidibé speurt de weg af naar beelden.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Mixage
Set geluid
Pieter Guyt
Wib Nelissen
Frenk van der Sterre
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland