Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Diede in 't Veld Speelfilm - 2020 - 78 min.
Vanaf 6 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kruimeltje is met zijn rijke vader en moeder verhuisd naar een villa op het platteland. Zijn bestaan als straatschoffie is voorbij. Of toch niet? Een nieuw, spannend avontuur van de voormalige kruimeldief met het gouden hart. Bekroond met de Gouden Film.

In dit vervolg op Kruimeltje (1999) is Kruimeltje herenigd met zijn rijke vader en moeder. Het ontbreekt hem aan niets, maar hij kan er maar niet aan wennen: nette kleren, thuisblijven, schoolwerk maken… hij haalt liever kattenkwaad uit, en besluit weg te lopen. Dan duikt een oude slechterik uit het verleden van zijn vader op, en raakt Kruimeltje verzeild in een spannend avontuur vol actie. Samen met zijn hond Moor en zijn nichtje Anna zet hij alles op alles om zijn familie te redden.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Erik Bobeldijk
Joppe de Graaf
Pim Meijer
Muziek
Cast
Distributie
WW Entertainment BV
Still fotografie
Arjo Frank Kievits
Productieland(en)
Nederland