Kracht

Frouke Fokkema Speelfilm - 1990 - 100 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Regie Frouke Fokkema

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Plattelandsdrama over een gefrustreerde kunstenares uit de stad die heil zoekt bij een boer die pas zijn vrouw heeft verloren. Ze doet haar uiterste best zijn overleden vrouw te evenaren.

Plattelandsdrama over de gefrustreerde kunstenares Roos Rozemond uit de stad die heil zoekt bij een boer die pas zijn vrouw heeft verloren. Ze ontmoet hem op een grote beurs voor landbouwmachines waar ze tevergeefs inspiratie probeert op te doen. Ze doet haar uiterste best zijn overleden vrouw te evenaren. Met haar rijke fantasie gaat ze daar vrij ver in. Ze wordt zwanger, maar stad en platteland blijken niet te verenigen. Kracht werd gemaakt in samenwerking met Toneelgroep De Trust. Frouke Fokkema won in 1990 een Gouden Kalf voor Beste Regie.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Roel Schneeman
Montage
Wim Louwrier
Mixage
Jan van Sandwijk
Eva Posthuma de Boer
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland