KORT! - Verwijt der mensen

Rob Lücker Korte film - 2019 - 11 min.
Alle leeftijden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Kort, tragikomisch sprookje over de tocht van een oude man, diens kleinzoon en hun ezel. Ze proberen correcte reiskeuzes te maken maar worden steeds geconfronteerd met mopperende mensen langs de weg.

Kort, tragikomisch sprookje, gebaseerd op een Islamitische fabel uit de dertiende eeuw. Tachtiger Andrej en zijn zesjarige kleinzoon Pico gaan samen met een pakezel op reis. Pico mag op de rug van de ezel zitten, maar mensen langs de weg spreken er schande van. Waar is het respect van de jeugd voor de ouderen? Ze ruilen van plaats, maar wéér hebben omstanders kritiek: die oude laat het kind zwoegen! Wat ze daarna ook proberen, het lijkt nooit goed te zijn. Lukt het Andrej en Pico desondanks om hun weg te vervolgen?

Credits

Scenario Rob Lücker
Producent(en) Maarten Kuit
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Sam Godfried
Eindredactie
Camera
Production Design
Jelena Terzič Stankovič
Montage
Kostuumontwerp
Katarina Ciglič
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Muziek
Cast
Ranko Kovačević
Marko Smiljković
Omroep
Productieland(en)
Nederland