Kort! - Ver weg

Jan Doense Korte film - 2004 - 6 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film stelt de gewone verbeeldingskracht van de mens tegenover de met technologische hoogstandjes gecreëerde schijnwerkelijkheid van de virtual reality.

Deel uit de serie Kort!. In deze korte sciencefictionfilm bevinden twee mannen zich ver van huis. Ray en Brad stillen hun heimwee met behulp van familiefilmpjes, opgenomen vanuit hun gezichtspunt. Via een virtual reality-bril ziet Ray zijn vrouw en kinderen spelen op het strand. Ver weg stelt de gewone verbeeldingskracht van de mens tegenover de met technologische hoogstandjes gecreëerde schijnwerkelijkheid van de virtual reality.

Credits

Regie Jan Doense
Producent(en) Frank Bak
Joram Willink
René Huybrechtse
Productiebedrijf
Camera
Willem Helwig
Production Design
Joep Gerritsen
Montage
Petra Maintz
Mixage
Set geluid
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland