Kort Rotterdams - Oswald's Traces

Cindy Jansen Korte film - 2006 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een jongeman wordt gedwongen na te denken over de consequenties van een voorgenomen aanslag op Pim Fortuyn, door toedoen van de dochter van Lee Harvey Oswald.

De moord op president Kennedy inspireerde talloze What if-scenario's. Cindy Jansen komt met een ragfijne Nederlandse variant. Een jongeman heeft aan de vooravond van de verkiezingen van 2002 een kamer geboekt in een Rotterdams hotel, waar hij een aanslag op Pim Fortuyn voorbereidt. Dan ontmoet hij de dochter van Lee Harvey Oswald, die hem doet nadenken over de consequenties van zijn voorgenomen daad voor de relatie met zijn eigen dochtertje.

Credits

Scenario Gerry de Hoogh
Producent(en) Cindy Jansen
Bert Nijdam
Productiebedrijf
Cindy Jansen Film
Egmond Film Rotterdam
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Billy Leliveld
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland