Kort Rotterdams - Opening Night

Tim Leyendekker Korte film - 2009 - 5 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Woordenloze verbeelding van de verwachtingen die het optreden van een jong danseresje kleuren, terwijl zij moederziel alleen op een podium tapdanst, onder toeziend oog van ouders en leeftijdsgenootjes.

Woordenloze verbeelding van de verwachtingen bij het optreden van een jong danseresje. Statische shots van een kantine, een gang, twee ouders in de coulissen. Een geconcentreerd kijkend meisje loopt in beeld en betreedt het grote, lege podium. Ze begint haar tapdans. Muziek ontbreekt. Er is alleen het geluid van haar tappende schoenen. Leeftijdsgenootjes kijken vanuit de zaal toe. De clou valt voor het doek.

Credits

Scenario Tim Leyendekker
Producent(en) Tim Leyendekker
Productiebedrijf
Absent Without Leave
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland