Kort Rotterdams - Niks tegen Kees zeggen

Ari Deelder, Willem Weemhoff Korte film - 2007 - 7 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Met Willem Weemhoff verfilmde Ari Deelder het korte verhaal van haar vader Jules, over een vrouw die zich afvraagt wat haar man ervan zou vinden dat ze een onbekende het toilet laat gebruiken.

Samen met coregisseur Willem Weemhoff verfilmde Ari Deelder het korte verhaal van haar vader, schrijver-dichter Jules Deelder. Een weifelachtige huisvrouw (Raymonde de Kuyper) denkt voortdurend (in voice-over) aan haar afwezige echtgenoot Kees, wanneer ze een onbekende man (Aat Ceelen) binnenlaat, die gebruik wil maken van haar toilet. De uitkomst van het herenbezoek laat haar maar één mogelijkheid: 'Niks tegen Kees zeggen.' Onderdeel van Kort Rotterdams.

Credits

Productiebedrijf
Kelder Producties
Camera
Production Design
A.M.C. Fok
Montage
Sound Design
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland