Kort Rotterdams - Het beloofde pand

Shariff Nasr Korte film - 2010 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Na aanvankelijke affectie ontaardt de strijd tussen donkerharige jongen en blond meisje om een woning steeds meer in territoriumdrift, net als in het grimmige conflict in het Midden-Oosten.

Op een dag wandelt een blond meisje het huis binnen van een donkerharige jongen. Beiden menen een legaal huurcontract te hebben. Na aanvankelijke affectie ontaardt de strijd tussen de jongen en het meisje in territoriumdrift, waarbij de een de ander steeds meer in het nauw drijft, net als in dat grimmige, langdurige conflict in het Midden-Oosten. Ondanks de tussenkomst van de huisbaas blijft de huiskamer oorlogsgebied, met strikte scheidslijnen.

Credits

Scenario Philip Delmaar
Producent(en) Bouke van der Veer
Productiebedrijf
Edge Creative Media
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Donovan Kemper
Visual Effects
Muziek
Cast
Productieland(en)
Nederland