Kort Rotterdams - 4000 stappen

Tim Snijders Korte film - 2010 - 11 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dekens worden landschappen, stoelen worden bergen en schaduwen dieren wanneer de fantasie├źn van een kind van gescheiden ouders tot leven komen. Dimitri trotseert alles, maar zijn moeder blijft weg.

Korte film over een achtjarige jongen, die regelmatig in een fantasiewereld vlucht nadat zijn ouders zijn gescheiden. Als zijn vader naar het werk gaat en Dimitri alleen thuis laat, verandert het huis in een gevaarlijk terrein vol gevaren die bedwongen moeten worden. Dimitri trotseert alles, maar zijn moeder komt niet terug. Met behulp van digitale effecten of vervreemdende close-ups en camerastandpunten veranderen dekens in landschappen en schaduwen in dieren waardoor kinderlijke fantasie├źn tot leven komen.

Credits

Scenario Tim Snijders
Producent(en) Chris Dehne
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Lilia Costa
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland