Kort! - Rosalinda

Rogier Hesp Korte film - 2010 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De puberende Jelle staat voor een lastige keuze: naar het dansfeest met zijn gabbervrienden of zijn orgeldraaiende vader helpen tijdens de koopavond.

Jelle woont samen met zijn vader, een ouderwetse orgeldraaier. Samen staan ze in de straten met het orgel Rosalinda de kost te verdienen, een eerlijk maar saai bestaan. De loyaliteit van de puberende Jelle wordt op de proef gesteld wanneer zijn gabber-vrienden hem verwachten op een groot dansfeest, dat samenvalt met de voor de inkomsten belangrijke koopavond. Jelle staat voor de onmogelijke keuze tussen zijn vader en zijn vrienden.

Credits

Productiebedrijf
Stichting Vers
Uitvoerend producent(en)
Rozemarijn in 't Veld
Camera
Olaf Schuur
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Jan Nieuwenhuijs
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland