Kort! - Je vriendin koopt een vis op de markt

Emma Westenberg Korte film - 2015 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In het licht surrealistische decor van een tijdloos burgerlijk bestaan worstelt de verkoper bij een keukenfabrikant met het toenemende huiselijk geweld waarmee zijn vriendin hem overvalt.

De wereld van een jonggehuwde keukenverkoper komt op zijn kop te staan als zijn vriendin hem plotseling slaat. Lijkt dit eerst nog een onschuldige reflex, al gauw blijkt het probleem meer systematisch van aard. Langzaam maar zeker probeert de man in deze bitterkomische vertelling erger te voorkomen en de teloorgang van zijn relatie dapper weg te redeneren. Dan koopt zijn vriendin een reusachtige vis op de markt en anticipeert hij, inmiddels tot ervaringsdeskundige verworden, op de onvermijdelijke werkelijkheid.

Credits

Scenario Sarah Arnolds
Producent(en) Marleen Slot
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland