KORT! - Gutmensch

Sabine Lubbe Bakker Korte film - 2018 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Wat kun je in het dagelijkse leven nou écht doen aan de vluchtelingencrisis? In deze confronterende film doet Marjolijn haar best door de Afghaanse Zohre onder haar hoede te nemen.

Na het oppassen op het kindje van Marjolijn staat Zohre ineens weer voor de deur. Of ze niet toch een nachtje mag blijven slapen. Marjolijn maakt voor die ene overnachting de bank in de huiskamer op voor de Afghaanse vluchteling. Eén nacht wordt echter al snel maanden. Terwijl ze een hechte band opbouwen, probeert Marjolijn de onfortuinlijke situatie van Zohre om te buigen. Gesprekken over familie, vrienden en zelfs GTST wisselen zich zo af met lange telefoongesprekken met onmogelijk bureaucratische Nederlandse instanties.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland