Kort! - Dominique

Jim Taihuttu Korte film - 2010 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een doodgewone dag van een jong model op zoek naar werk in Parijs. Spitsroeden lopen bij agenten en op castings, uit eten met oude rokkenjagers, hoe lang kun je hoopvol blijven?

Zo licht en vrolijk als het spotje waarin we haar eerst zien is het echte leven van het jonge model Dominique helemaal niet. Met cynische opmerkingen voorziet ze een doorsneewerkdag van commentaar. Een dubieuze agent vind haar nog niet mager genoeg, een casting loopt op niets uit, haar rode schoentjes zitten niet lekker en een diner met likkebaardende oude mannen heeft ze ook wel gezien. Wanneer houdt dit op?

Credits

Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Jan Nieuwenhuijs
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland