Kort! - De maan is kapot

Arno Dierickx Korte film - 2010 - 10 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Korte Film Arno Dierickx

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Papa probeert zijn zoontje in bed te krijgen. Hij is dat duidelijk niet gewend. Ze vliegen naar de maan om mama te zoeken in deze ontroerende fantasie over afscheid nemen.

Papa probeert zijn tegenstribbelende zoontje in bed te krijgen. Die wil nog lang niet slapen. 'Kijk papa, de maan is kapot.' Nu heeft papa er genoeg van! Hij duwt het bed het raam uit en samen vliegen ze door de lucht. Het bed zweeft en schommelt en met behulp van getekende animatie landen ze zelfs op de maan. Eindelijk, daar is mama ook. Maar waarom zegt ze niets? Een ontroerende fantasie over afscheid nemen.

Credits

Scenario Rogier Cornelisse
Arno Dierickx
Producent(en) Marlies van Heese
Lucia Dondorp
Will van der Vlugt
Productiebedrijf
Caramel Pictures
Camera
Ronald Koetzier
Production Design
Marco Rooth
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland