Kort! - De getuige

Erik de Bruyn Korte film - 2006 - 10 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Erik de Bruyn

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een getuige staat onder druk tijdens de rechtszaak en haar eerdere politieverhoor, waar haar aarzelende herinneringen, bij herhaalde flashbacks aan verandering onderhevig blijken.

De getuige loopt door de gangen van een gerechtsgebouw, met een zwevend meebewegende camera. In een bleekgetinte flashback wordt ze streng verhoord door twee agenten. In haar flashbacks bij het verhoor zien we de gebeurtenissen, die realistisch ogen, maar bij herhaling zo veranderlijk en onbetrouwbaar blijken als het menselijk geheugen. In hoog tempo wisselen de drie verhaallagen elkaar af, terwijl de getuige steeds nerveuzer wordt.

Credits

Scenario Anjet Daanje
Erik de Bruyn
Producent(en) Marc Bary
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Ruben Schwartz
Robert van der Hoop
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland