Kort! - De eerste snee

Tallulah Hazekamp Schwab Korte film - 2011 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film over een beslissend moment in het leven van een jonge chirurge. Tijdens een operatie komen jeugdherinneringen boven die alles zeggen over haar aarzeling om in de patiënt te snijden.

Korte fictiefilm over een beslissend moment in het leven en carrière van een jonge, vrouwelijke chirurg. De OK is gereed, lampen schijnen fel en de buik van de patiënt is geschoren en klaar om geopereerd te worden. De chirurg aarzelt; het mes hangt boven de huid. Het moment haalt sleutelscènes naar boven uit haar jeugd, die alles zeggen over haar beroepskeuze en haar aarzeling om in de huid van de patiënt te snijden.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Menno Slot
Peter Hermans
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
René van den Berg
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland