Kort! - Dao

Marleen Jonkman Korte film - 2008 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dao is een jonge Thaise vrouw. Zij wordt op Schiphol opgehaald door een blije, maar nerveuze Nederlandse man. Ze glimlacht, maar zegt niet veel en oogt gevangen in de strak gekadreerde beelden van haar nieuwe leven.

Dao is een jonge Thaise vrouw die in Nederland aankomt om haar verdere leven met Michel te delen. De confrontatie met een man die ze amper kent en met een onbekend land met voor haar vreemde geuren, smaken en gewoontes, dragen ertoe bij dat ze zich onthecht voelt. Ze zegt niet veel. Ze oogt verloren, gevangen in strak gekadreerde, onbeweeglijke beelden die lang worden aangehouden. Realiseert ze zich nu pas waar ze aan begonnen is?

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Production Design
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland