Kort! - Bukowski

Daan Bakker Korte film - 2010 - 10 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Daan Bakker

Andere prijzen

Filmprijs van de Stad Utrecht Daan Bakker

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een sjiek hotel in Amsterdam heeft voor één nacht een heel bijzondere gast: de wereldberoemde schrijver Charles Bukowski. Hij is twaalf en hij heet eigenlijk Tom.

Als het werk van een groot schrijver een fantasierijke kindergeest ontmoet gebeurt er iets bijzonders. Tom is twaalf en verslindt dikke boeken. Wanneer hij met zijn ouders in een sjiek hotel logeert en in bed de laatste bladzij omslaat houdt het avontuur voor hem niet op. De volgende ochtend groet het personeel hem hartelijk en beleefd. Tot ziens, meneer Bukowski! Ook voor hen was het een gedenkwaardige nacht.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Ruth Heida
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland