Kort! - Brat

Berend Boorsma, Roel Boorsma Korte film - 2008 - 10 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film vertelt met spaarzame dialoog over een illegale Poolse seizoensarbeider. In navolging van zijn broer maakt hij promotie tot heftruckbestuurder. Hij blijkt een verborgen agenda te hebben.

Korte film vertelt met spaarzame dialoog over een illegale Poolse seizoensarbeider. De jongen werkt op het land van een nukkige boer, die hem in krom Engels taken commandeert. Als snel mag hij in de schuur aan de slag met de heftruck. 's Nachts luistert hij op zijn telefoon geƫmotioneerd oude berichten af van zijn broer. Die lijkt eerder dezelfde 'promotie' te hebben doorlopen. De seizoensarbeider blijkt een verborgen agenda te hebben.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Stefany Rietkerk
Camera
Production Design
Rick Stoorvogel
Montage
Sound Design
Hein Sassen
Geluidsnabewerking
Hein Sassen
Set geluid
Matthijs Heukeroth
Visual Effects
Barry Clarke
Jeroen Schulte
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland