Kort! - Akiko

Michaël Sewandono Korte film - 2008 - 10 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Korte Film Michaël Sewandono

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Akiko aanschouwt vanuit een donker landschap verschillende wereldse elementen, zoals haar hand, groeiend gras en felle lantarenpalen. De mooie, jonge vrouw lijkt alles voor het eerst te ontdekken.

Een hand. Een mooie Aziatische dame kijkt ernaar alsof het de eerste keer is dat ze dit lichaamsdeel ziet. Ze bevindt zich in een duister landschap, op een donkere weg. Nieuwsgierig bekijkt ze de omgeving. Met bewondering ook. Aandachtig aanschouwt ze een grasspriet. Gras groeit zichtbaar om haar heen en de wind begint te waaien. Felle lampen gaan aan. Een klok tikt. De wereld klopt aan. Maar blijkt niet zo puur als Akiko verwachtte.

Credits

Productiebedrijf
LEV Pictures
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Ralf van Manen
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Laurens Orij
House of Secrets
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland