Komt een vrouw bij de dokter

Reinout Oerlemans Speelfilm - 2009 - 100 min.

Gouden Kalf-winnaar

Beste Acteur Barry Atsma

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Reinout OerlemansHans de Weers

Beste Production Design Harry Ammerlaan

Andere prijzen

Diamanten Film (1.000.000 bezoekers speelfilm)

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vlotte verfilming van Kluuns gelijknamige controversiële bestseller over een snelle, promiscue reclamejongen die blijft vreemdgaan nadat er borstkanker bij zijn vrouw is geconstateerd.

Verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun is het regiedebuut van Reinout Oerlemans. Komt een vrouw bij de dokter vertelt het controversiële verhaal van een snelle reclamejongen die niet in monogamie gelooft en vreemd blijft gaan nadat er borstkanker bij zijn vrouw is geconstateerd. Nadat Stijn is getrouwd met Carmen, 'het lekkerste wijf van Amsterdam' en vader is geworden, heeft hij nog steeds verschillende vriendinnen. Carmen accepteert zijn gedrag, maar wanneer een knobbeltje in haar linkerborst kwaadaardig blijkt, komt hun relatie door Stijns 'polyamorie' onder druk te staan. Juist dan begint Stijn een heftige relatie met kunstenares Roos, die een uitlaatklep en surrogaatechtgenote voor hem wordt. Dit overspel leidt bijna tot een echtscheiding. Kort nadat Stijn toch de keuze voor Carmen maakt blijkt dat de kanker is uitgezaaid. Het contrast tussen huiselijkheid en grotestadsleven, het onbegrip van zijn omgeving en onverwachte hallucinaties illustreren het conflict dat Stijn verscheurt.

Credits