Kleine Teun

Alex van Warmerdam Speelfilm - 1998 - 95 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Annet Malherbe

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Zwarte komedie rondom drie personages die verstrikt raken in een onmogelijke situatie als de analfabetische Brand leesles krijgt.

Zwarte komedie rondom drie personages die verstrikt raken in een onmogelijke situatie. Brand (Alex van Warmerdam) en Keet (Annet Malherbe) wonen op een boerderij. Overdag werkt Keet in de stad en 's avonds leest zij haar man de ondertiteling van de televisie voor, want Brand is analfabeet. Keet heeft er genoeg van en wil dat haar echtgenoot een cursus gaat volgen. De komst van privé-lerares Lena maakt het leven behoorlijk gecompliceerd; Lena en Brand worden verliefd op elkaar en Keet stimuleert dit juist om haar eigen kinderwens in vervulling te laten gaan. Dat is vragen om moeilijkheden. Kleine Teun is een verfilming van Van Warmerdams eigen toneelstuk. Hij speelt de hoofrol, verzorgde de regie en de muziek en schilderde de beelden bij de begintitels.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Patricia MCMahon
Camera
Marc Felperlaan
Production Design
Rikke Jelier
Alfred Schaaf
Montage
Mixage
Ad Roest
Set geluid
Ben Zijlstra
Muziek
Cast
Distributie
Productieland(en)
Nederland