Kleine Klaas en grote Klaas

Pieter Verhoeff Korte film - 1974 - 46 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte film naar het gelijknamige sprookje van H.C. Andersen. Kleine Klaas is arm en weet op een slimme manier voordeel te halen uit allerlei tegenslagen. Dat prikkelt de hebzucht van de rijke Grote Klaas.

Korte film naar het gelijknamige sprookje van H.C. Andersen over twee boeren. Kleine Klaas is arm en weet, gebruikmakend van de bijgelovigheid en angst van anderen, op een slimme manier voordeel te halen uit allerlei tegenslagen. Dat prikkelt de hebzucht van de rijke Grote Klaas die deze methode ruwweg toepast en zich zo denkt te verrijken. Mens noch dier worden gespaard. Resultaat blijft echter uit en uiteindelijk leiden domheid en hebzucht tot de ondergang van Grote Klaas.

Credits

Productiebedrijf Idaho Pictures
Camera
Montage
Set geluid
Cast
Productieland(en)
Nederland