Kinderen van de Hondsberg in 2011

Roel van Dalen Korte documentaire - 2011 - 50 min.

Andere prijzen

Documentaire Publieksprijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In 1998 filmde Van Dalen in De Hondsberg, een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met gedragsproblemen. Anno 2011 zoekt hij zes inmiddels volwassen ex-bewoners op.

In 1998 filmde documentairemaker Van Dalen een groep kinderen in De Hondsberg, een instelling voor kinderen met een verstandelijke beperking, vaak gecombineerd met ontwikkelingsstoornissen en gedragsproblemen. Anno 2011 zoekt hij zes inmiddels volwassen ex-bewoners op. Sommigen hebben ondanks alle opstartproblemen een zelfstandig leven op weten te bouwen, anderen hebben daar nog veel hulp bij nodig. Ook ouders, verzorgers en behandelaars vertellen over hun ervaringen. De vooruitzichten van de onhandelbare Boyce waren in 1998 weinig rooskleurig. Maar hij heeft zelfstandig een eigen leven opgebouwd. Terugkijkend op zijn jeugd, stelt Boyce dat hij alles anders aan zou pakken: ‘Als ik kinderen zou krijgen, zou ik het tien keer beter doen, ik zou ze zoveel liefde geven.’ Van Dalen laat de zes vertellen over hun leven en versnijdt de beelden met opnames uit 1998. Leiden ze het leven waar ze in De Hondberg zo levendig over fantaseerden?

Credits

Scenario Roel van Dalen
Producent(en) Suzanne van Voorst
Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland